Το Newgenpharmacy σας ενημερώνει

Δίνει το… πράσινο στην ευεξία και το αδυνάτισμα

Article_300_200_green_tea_13_07_2018

Δημοσιεύθηκε 18 Ιουλίου 2018 14:23

Είναι πράσινο, το χρώμα της ελπίδας, αλλά δε μένει εκεί…  Κάνει την ελπίδα σου να αδυνατίσεις, πραγματικότητα. Και φυσικά αναφερόμαστε στο πράσινο τσάι. Ειδικά τα τελευταία χρόνια που επιστήμονες και κλινικές μελέτες έχουν ασχοληθεί επισταμένως μαζί του, δε σταματάει να μας εκπλήσσει με τις ευεργετικές ιδιότητες που συνεχώς ανακαλύπτονται για την υγεία και την απώλεια βάρους. Λόγω εποχής, θα σταθούμε περισσότερο στο δεύτερο που και πάλι, όμως, έχει να κάνει με την υγεία μας, αν το καλοσκεφτείς…

To πολύτιμο πράσινο τσάι

Μετά το νερό, το τσάι αποτελεί το ποτό με τη μεγαλύτερη κατανάλωση παγκοσμίως με το μαύρο τσάι να κατέχει το 80% και το πράσινο τσάι το 20%. Οι γνώσεις που οι περισσότεροι, ίσως, έχουμε για το πολύτιμο αυτό φυτό, καλύπτουν ένα μικρό φάσμα πιστεύοντας ότι υπάρχουν διαφορετικά είδη δέντρων με φύλλα στις αποχρώσεις τού  μαύρου και του πράσινου.

Και όμως το παράδοξο είναι, ότι αν και  υπάρχουν τουλάχιστον πάνω από 3.000 ποικιλίες τσαγιού, όλες προέρχονται από ένα και μοναδικό είδος δέντρου την Camélia sinensis, καμέλια η σινική. Εύλογα θα αναρωτηθείς πώς  συμβαίνει να έχουμε τόση ποικιλία σε φύλλα τσαγιού. Υπάρχουν συγκεκριμένοι παράγοντες που παίζουν ρόλο όπως το υψόμετρο, το κλίμα, ποια  εποχή γίνεται η συγκομιδή, ενώ το πιο βασικό μέρος της παραγωγής που κάνει τη διαφορά στη γεύση είναι η επεξεργασία που θα ακολουθήσει.

Το ταξίδι του μέχρι να φτάσει σε σένα

Πίσω από το τσάι που απολαμβάνεις ως ρόφημα ή ως συστατικό σε συμπληρώματα διατροφής, υπάρχει μία ιδιαίτερα απαιτητική διαδικασία μέχρι να φτάσει σε σένα και να απολαύσεις τη γεύση, το άρωμα και τα οφέλη του, που αξίζει να γνωρίσεις και να το εκτιμήσεις ακόμα περισσότερο…

Πρώτο στάδιο: Συγκομιδή

Αποτελεί μία ιδιαίτερα δύσκολη διαδικασία και εξαιρετικά σημαντική, η οποία πραγματοποιείται από εκπαιδευμένους συλλέκτες τσαγιού που πρέπει να γνωρίζουν ποια είναι τα κατάλληλα φύλλα, πώς κόβονται, αλλά και σε ποιο ύψος του φυτού γίνεται η συγκομιδή. Σκέψου μόνο, ότι από ένα θάμνο που παράγει 3.000 φύλλα, παίρνεις μόνο 400γρ έτοιμου επεξεργασμένου τσαγιού. Τα φύλλα στη συνέχεια μεταφέρονται στο εργοστάσιο μέσα σε μεγάλα καλάθια για να ακολουθήσει η επεξεργασία, η οποία θα καθορίσει τους τύπους τσαγιού, το λευκό, το μαύρο, το πράσινο και το oolong.

Δεύτερο στάδιο: Μαρασμός

Στόχος είναι η απομάκρυνση του νερού που περισσεύει από τα φύλλα και η μείωση της υγρασίας. Ο γρήγορος ρυθμός που μαραίνονται τα φύλλα δημιουργεί σταδιακά οξείδωση, για αυτό η διαδικασία απαιτεί συγκεκριμένες προδιαγραφές για τη διασφάλιση της ποιότητας. Ένας τρόπος είναι να τοποθετηθούν στον ήλιο, ή να απλωθούν σε δροσερό, καλά αεριζόμενο χώρο όπου διοχετεύεται αέρας που αφαιρούν ομοιόμορφα την υγρασία.

Τρίτο στάδιο: Τύλιγμα

Τα φύλλα τσαγιού τοποθετούνται σε μηχανή η οποία με τον τρόπο που περιστρέφεται αλλάζει και τη μορφή τους. Τα φύλλα σπάνε, ώστε να είναι ανοικτά και έτοιμα για το επόμενο στάδιο επεξεργασίας. Υπάρχουν και άλλες δύο μέθοδοι που αφορούν περισσότερο το μαύρο τσάι και όσα πρόκειται να συσκευαστούν σε σακουλάκια.

Τέταρτο στάδιο: Οξείδωση ή ζύμωση

Είναι το στάδιο από το οποίο εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό ο τύπος, η γεύση και το άρωμα του τσαγιού. Γνωστή και ως ζύμωση αναφέρεται στην έκθεση των φύλλων στο οξυγόνο (οξείδωση), η οποία έχει ήδη ξεκινήσει από τα στάδιο του τυλίγματος. Στη διάρκεια της επεξεργασίας, το χρώμα  στα φύλλα αλλάζει από πράσινο σε καφέ ανοικτό και στη συνέχεια καφέ σκούρο.

Πέμπτο στάδιο: Ξήρανση

Η διαδικασία οξείδωσης ολοκληρώνεται με τα φύλλα τσαγιού να περνούν μέσα από στεγνωτήρες καυτού αέρα, ώστε να μειωθεί η περιεκτικότητα σε υγρασία κάτω από  3%  περίπου. Πλέον, το ξηρό τσάι είναι έτοιμο για να ταξινομηθεί σε κατηγορίες πριν από τη συσκευασία.

Τελικό στάδιο: Ταξινόμηση

Στο στάδιο αυτό, τα φύλλα ταξινομούνται σε κατηγορίες ανάλογα με το μέγεθός τους και συσκευάζονται σε ξύλινα κιβώτια, έτοιμα προς εξαγωγή ή να συσκευαστούν σε σακουλάκια.

 Γιατί είναι καλό να πίνεις πράσινο τσάι

Και αφού έμαθες πόσο δύσκολη, χρονοβόρα και λεπτεπίλεπτη διαδικασία αποτελεί η παραγωγή του τσαγιού για να διατηρήσει και να μεγιστοποιήσει τις ιδιότητές του, ήρθε η ώρα να μάθεις τους λόγους που θα βάλεις το πράσινο τσάι στο πρόγραμμα ευεξίας και αδυνατίσματος της καθημερινότητάς σου.

Γιατί είναι το πιο αποτελεσματικό

Το πράσινο τσάι διατηρεί στο μέγιστο βαθμό τις ευεργετικές ιδιότητές του, καθώς και την αποτελεσματικότητά του γιατί έχει υποστεί τη λιγότερη επεξεργασία. Έτσι, μπορείς να αξιοποιήσεις την αντιοξειδωτική, αδυνατιστική και αναζωογονητική του δράση.

Γιατί ξυπνάει και ενεργοποιεί το μεταβολισμό σου

Ο «βασικός μεταβολικός ρυθμός» είναι ουσιαστικά το σύνολο της ενέργειας που χρειαζόμαστε κάθε μέρα για να καλύψουμε τις ζωτικές μας λειτουργίες. Όταν ο μεταβολισμός είναι αργός δεν κάνουμε καλές καύσεις, με αποτέλεσμα να μην μπορούμε να χάσουμε εύκολα βάρος. Το πράσινο τσάι  συμβάλλει στην ενεργοποίηση αυτού του μηχανισμού που ονομάζεται μεταβολισμός και αναγκάζει το σώμα να κάψει περισσότερες θερμίδες. Αυτό είναι που οδηγεί στη μείωση του ποσοστού λίπους στο σώμα μας. Και όταν ανεβαίνει το ποσοστό της άλυπης μάζας, τόσο υψηλότερος είναι ο μεταβολισμός μας.

Γιατί έχει ισχυρές αντιοξειδωτικές ιδιότητες

Σίγουρα έχεις ακούσει για τα περίφημα αντιοξειδωτικά, τα οποία καταπολεμούν την οξείδωση, δηλαδή τη φθορά που φέρνει το πέρασμα του χρόνου και προκαλούν η ακτινοβολία, το κάπνισμα, οι διάφορες τοξίνες, τα πρόσθετα στις τροφές.

Το πράσινο τσάι περιέχει μεγάλες ποσότητες πολυφαινόλων, όπως τα φλαβονοειδή και οι κατεχίνες, και κυρίως επιγαλλοκατεχίνη, των οποίων η αντιοξειδωτική δύναμη είναι από τις πιο ισχυρές στην καταπολέμηση των ελεύθερων ριζών και υπεύθυνες για την εκδήλωση πολλών παθήσεων αλλά και την πρόωρη γήρανση των κυττάρων μας.

Xs Green Tea

Μεταβολισμός… στο πράσινο!

Όλες οι ευεργετικές ιδιότητες του πράσινου τσαγιού σ’ ένα αναβράζον δισκίο. Xs Green Tea από την Power Health. Συμπλήρωμα διατροφής με εκχύλισμα πράσινου τσαγιού (Camellia sinensis) (50% σε πολυφαινόλες) και βιταμίνη C. Συμβάλλει στην απώλεια βάρους, σου προσφέρει αντιοξειδωτική προστασία και αποτοξινώνει τον οργανισμό σου! Ένα δισκίο κάθε μέρα επιταχύνει το μεταβολισμό σου ενισχύοντας την καύση λίπους. Είναι το μοναδικό σε αναβράζουσα μορφή, έχει ακαταμάχητη γεύση και ευεργετικές ιδιότητες για τη γραμμή σου. Θα το βρεις με ένα σούπερ καλοκαιρινό δώρο! ΜΗΛΟΞΥΔΟ σε συσκευασία 1+1 Δώρο ΑΝΑΝΑ, με την αγαπημένη εξωτική γεύση και τα οφέλη του  ανανά! Δύο συμπληρώματα διατροφής σε μία συσκευασία, καλοκαιρινά και  απολαυστικά που θα γίνουν ο ακαταμάχητος συνδυασμός για το σώμα σου.