Το Newgenpharmacy σας ενημερώνει

H άνοιξη είναι η εποχή των αλλαγών και τον ανανεώσεων.

Article_300_200_citrussaladvv14small

Δημοσιεύθηκε 19 Μαρτίου 2018 16:29

H άνοιξη είναι η εποχή των αλλαγών και τον ανανεώσεων. Το σώμα μας χρειάζεται μια βαθιά αποτοξίνωση και τόνωση. Η άνοιξη ταυτόχρονα είναι η εποχή που έχουμε έξαρση των αλλεργιών, για αυτό καλό θα είναι να λαμβάνουμε κάποια προληπτικά μέτρα. Ας δούμε τι προϊόντα μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε για τόνωση και ευεξία.

Τα αντιοξειδωτικά εξουδετερώνουν τις ελεύθερες ρίζες που είναι αιτία για τη γήρανση αλλά και για πολλά προβλήματα υγείας. Προϊόντα με  μίγματα αντιοξειδωτικών που είτε απευθείας είτε μέσω της ενεργοποίησης των αντιοξειδωτικών μηχανισμών του σώματος ( παραγωγή γλουταθειόνης) εξουδετερώνουν τις ελεύθερες ρίζες είναι η καλύτερη επιλογή για τόνωση και αποτοξίνωση.

Σε αυτή την κατηγορία ανήκουν  το R-Aλφα Λιποϊκό οξύ, το Q10, η Κερκετίνη, η Βιταμίνη Ε και C, τo NAC, το εκχύλισμα  πεύκου και πολλά άλλα.

Τόνωση μπορούμε να έχουμε και με τη χρήση του πρωτογάλακτος .

Το πρωτόγαλα είναι η πρώτη τροφή της φύσης, που παράγεται από όλα τα θηλαστικά κατά τις πρώτες ημέρες μετά τη γέννηση. Το πρωτόγαλα εξοπλίζει τα νεογνά με ανοσολογικούς και αυξητικούς παράγοντες για να τα βοηθήσει να διατηρήσουν καλή υγεία. Είναι η μοναδική φυσική πηγή των συστατικών αυτών. Τα οφέλη που παρέχονται από το πρωτόγαλα είναι απολύτως αναγκαία για τη στήριξη της υγείας ενός νεογέννητου και υποστηρίζουν την καλή υγεία σε οποιαδήποτε ηλικία στη συνέχεια. Το πρωτόγαλα βοοειδών παρέχει ανοσολογικούς και αυξητικούς παράγοντες που είναι σχεδόν ίδιοι με αυτούς που βρίσκονται στο ανθρώπινο πρωτόγαλα.

Περιέχει ειδικά ανοσοποιητικά συστατικά όπως:
 Ανοσοφαιρίνες (αντισώματα) (IgG, IgA, IgM, ΙgE) σε υψηλή συγκέντρωση.

 Είναι αμυντικοί παράγοντες ευρέως φάσματος, οι οποίοι δρουν ενάντια στα βακτήρια και στους ιούς. Υπάρχουν 5 είδη ανοσοσφαιρινών σε όλα τα θηλαστικά, συμπεριλαμβανομένου και των ανθρώπων.

Αυξητικούς παράγοντες (IgF 1 and 2, TgF, EgF κλπ.).


Βιταμίνες, μέταλλα, ιχνοστοιχεία, αμινοξέα.

Το πρωτόγαλα βοοειδών είναι, ως εκ τούτου, χρήσιμο για τον άνθρωπο (και όλα τα άλλα θηλαστικά) και είναι καλά ανεκτό, όταν λαμβάνεται από το στόμα, ως συμπλήρωμα διατροφής. Το πρωτόγαλα δεν υποστηρίζει μόνο την κανονική λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος, αλλά βοηθά επίσης στην ενίσχυση της αξιοποίησης του λίπους για καύσιμο και τη βελτιστοποίηση της κυτταρικής αναπαραγωγής μετά από εντατική σωματική άσκηση.

Για το θέμα των αλλεργιών υπάρχει υπέρτονο πλάσμα θαλασσινού νερού με το οποίο μπορούμε να πλένουμε τις ρινικές κοιλότητες πρωί και βράδυ και έτσι να απομακρύνουμε τα αλλεργιογόνα σωματίδια πριν αυτά εισέλθουν στον οργανισμό. Με τη μέθοδο αυτή έχουμε σημαντική μείωση συμπτωμάτων αρκεί να είμαστε τυπικοί στη χρήση ( πρωί - βράδυ ). Το πλάσμα θαλασσινού  είναι ένα εξαιρετικό εργαλείο για την εξισορρόπηση του σώματος για την ανάπλαση και την αναζωογόνηση των κυττάρων.

Ένα ακόμα προϊόν για την αλλεργία είναι ειδικά πεπτικά ένζυμα όπως η σεραπεπτάσση μαζί με πρωτεάση. Τα αλλεργιογόνα είναι πρωτεϊνικές ενώσεις που διασπώνται από τις πρωτεάσες και η σεραπεπτάσση έχει αντιφλεγμονώδη δράση.