X

Το καλάθι σου

Τα καλάθι αγορών είναι άδειο!
Τα καλάθι αγορών είναι άδειο!
19 August 22

Συμβουλές για την πρόληψη και αντιμετώπιση της αρθρίτιδας

Η αρθρίτιδα είναι το πρήξιμο και η ευαισθησία μιας ή περισσοτέρων αρθρώσεων. Τα κύρια συμπτώματα της αρθρίτιδας είναι ο πόνος στις αρθρώσεις και η δυσκαμψία, που συνήθως επιδεινώνονται με την ηλικία. Οι πιο συνηθισμένοι τύποι αρθρίτιδας είναι η οστεοαρθρίτιδα και η ρευματοειδής αρθρίτιδα.

 

Η οστεοαρθρίτιδα προκαλεί διάσπαση του χόνδρου - του σκληρού, ολισθηρού ιστού που καλύπτει τα άκρα των οστών όπου σχηματίζουν μια άρθρωση. Η ρευματοειδής αρθρίτιδα είναι μια ασθένεια κατά την οποία το ανοσοποιητικό σύστημα επιτίθεται στις αρθρώσεις, ξεκινώντας από την επένδυση των αρθρώσεων.

 

Οι κρύσταλλοι ουρικού οξέος, που σχηματίζονται όταν υπάρχει πολύ ουρικό οξύ στο αίμα σας, μπορούν να προκαλέσουν ουρική αρθρίτιδα. Λοιμώξεις ή υποκείμενη ασθένεια, όπως η ψωρίαση ή ο λύκος, μπορεί να προκαλέσουν άλλους τύπους αρθρίτιδας.

 

Οι θεραπείες ποικίλλουν ανάλογα με τον τύπο της αρθρίτιδας. Οι κύριοι στόχοι των θεραπειών αρθρίτιδας είναι η μείωση των συμπτωμάτων και η βελτίωση της ποιότητας ζωής.

 

 

Ουσίες που συμβάλλουν

 

Κουρκουμάς

 

Έρευνες δείχνουν ότι ο κουρκουμάς και τα συστατικά του μπορούν δυνητικά να ανακουφίσουν τη φλεγμονή και τον πόνο της αρθρίτιδας.

 

Οι περισσότεροι άνθρωποι γνωρίζουν τον κουρκουμά ως ένα μπαχαρικό σε σκόνη που χρησιμοποιείται για να δώσει γεύση και χρώμα στα τρόφιμα. Προερχόμενος από φυτό της οικογένειας τζίντζερ, ο κουρκουμάς (Curcuma longa) περιέχει μια φυσική χημική ένωση που ονομάζεται κουρκουμίνη. Οι επιστήμονες διαπίστωσαν ότι η κουρκουμίνη έχει αντιφλεγμονώδεις και αντιοξειδωτικές ιδιότητες.

 

Μελέτες υποδεικνύουν ότι η κουρκουμίνη μπορεί να προσφέρει ανακούφιση σε ορισμένα άτομα με οστεοαρθρίτιδα, ρευματοειδή αρθρίτιδα και άλλες φλεγμονώδεις αρθριτικές καταστάσεις.

 

 

Συμπληρώματα κουρκουμίνης

Οι αναλυτές εκτιμούν ότι η κουρκουμίνη αντιπροσωπεύει μόνο περίπου το 3 έως 5% της κουρκουμάς.

 

Το πιπέρι, ή ένα από τα κύρια χημικά συστατικά του πιπεριού, η πιπερίνη, περιλαμβάνεται σε ορισμένα συμπληρώματα κουρκουμίνης. Πολλοί ειδικοί πιστεύουν ότι το πιπέρι βοηθά στην απορρόφηση της κουρκουμίνης.

 

Ω3

 

Τα ωμέγα-3 λιπαρά οξέα είναι ακόρεστα λιπαρά οξέα που πιστεύεται ότι παίζουν ρόλο στην υγεία και τις ασθένειες. Είναι γνωστά ως απαραίτητα λιπαρά οξέα, καθώς δεν μπορούν να συντεθούν σε θηλαστικά. Τα ωμέγα-3 λιπαρά οξέα έχουν ευεργετική επίδραση στη δευτερογενή πρόληψη της στεφανιαίας νόσου και του εγκεφαλικού επεισοδίου και είναι απαραίτητα για την ανάπτυξη και τη λειτουργία του νευρικού συστήματος και του αμφιβληστροειδούς στον άνθρωπο. Τα ωμέγα-3 λιπαρά οξέα πιστεύεται ότι έχουν ανοσορρυθμιστικές ιδιότητες καθώς δρουν ως πρόδρομοι στους μεσολαβητές λιπιδίων της φλεγμονής που μπορεί να περιορίσουν ή να ρυθμίσουν τη φλεγμονώδη απόκριση. Τα ωμέγα-3 λιπαρά οξέα φαίνεται να προλαμβάνουν ή να αμβλύνουν την πειραματική αρθρίτιδα. Μπορεί να έχουν ευεργετική επίδραση στη θεραπεία της ρευματοειδούς αρθρίτιδας. Κλινικές μελέτες έχουν δείξει ότι τα ω-3 λιπαρά οξέα μπορεί να έχουν ρυθμιστική επίδραση στη δραστηριότητα της νόσου, συγκεκριμένα στον αριθμό των πρησμένων και ευαίσθητων αρθρώσεων. Φαίνεται ότι τα ω-3 λιπαρά οξέα μπορούν να ρυθμίσουν τη δραστηριότητα της νόσου στη ρευματοειδή αρθρίτιδα.

 

Βιταμίνη C

 

Η βιταμίνη C (L-ασκορβικό οξύ) είναι ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό που παίζει ουσιαστικούς ρόλους στην υγεία των αρθρώσεων και τη λειτουργία του ανοσοποιητικού που μπορεί να ωφελήσει τα άτομα με αρθρίτιδα. Ένα αυξανόμενο σύνολο ερευνών υποδεικνύει ότι η βιταμίνη μπορεί να ανακουφίσει τον πόνο, να μειώσει τη φλεγμονή και να προστατεύσει από βλάβες του χόνδρου που σχετίζονται με τη ρευματοειδή αρθρίτιδα (RA) και την οστεοαρθρίτιδα (OA).

 

 

Η βιταμίνη C είναι ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό που καταπολεμά μόρια που προκαλούν φλεγμονή των αρθρώσεων.

Η βιταμίνη C χρησιμεύει ως συν-παράγοντας στη σύνθεση κολλαγόνου, την κύρια πρωτεΐνη στον αρθρικό ιστό και στα οστά.

Η βιταμίνη C παίζει ρόλο στην καταπολέμηση της μόλυνσης και μπορεί να λειτουργήσει για τον έλεγχο της φλεγμονής που σχετίζεται με τη μόλυνση, η οποία μπορεί να προκαλέσει εξάρσεις αρθρίτιδας.

Επιπλέον, η βιταμίνη C φαίνεται να μετριάζει την αυτοάνοση ανταπόκριση στη ρευματοειδή αρθρίτιδα και βοηθά στην πρόληψη επιδείνωσης της χρόνιας κατάστασης.

 

 

Δηλητήριο μέλισσας

 

Τι είναι η θεραπεία με δηλητήριο μελισσών;

Το δηλητήριο της μέλισσας χρησιμοποιείται εδώ και αιώνες για τη θεραπεία ποικίλων παθήσεων. Για παράδειγμα, έχει χρησιμοποιηθεί και ερευνηθεί εκτενώς στην Κορέα.

 

Στις μέρες μας παρέχεται με τη μορφή αλοιφής.

 

Πρώτον, το δηλητήριο της μέλισσας εξάγεται και αραιώνεται. Στη συνέχεια, χορηγείται σε συγκεκριμένες θέσεις στο σώμα σας. Εκτός από την αρθρίτιδα, χρησιμοποιείται μερικές φορές για τη θεραπεία του συνδρόμου πόνου, της προοδευτικής μυϊκής ατροφίας και ορισμένων άλλων καταστάσεων.

Blog

Συμβουλές για την πρόληψη και αντιμετώπιση της αρθρίτιδας

Συμβουλές για την πρόληψη και αντιμετώπιση της αρθρίτιδας

Η αρθρίτιδα είναι το πρήξιμο και η ευαισθησία μιας ή περισσοτέρων αρθρώσεων. Τα κύρια συμπτώματα της αρθρίτιδας είναι ο πόνος στις αρθρώσεις και η δυσκαμψία, που συνήθως επιδεινώνονται με την ηλικία. Οι πιο συνηθισμένοι τύποι αρθρίτιδας είναι η οστεοαρθρί..
Συμβουλές για Σωστή Ενυδάτωση την Καλοκαιρινή Περίοδο

Συμβουλές για Σωστή Ενυδάτωση την Καλοκαιρινή Περίοδο

Το καλοκαίρι βρίσκεται προ των πυλών και οι υψηλές θερμοκρασίες αυξάνουν την ανάγκη για επαρκή ενυδάτωση (πρόσληψη υγρών), εφόσον οι απώλειες υγρών μέσω εφίδρωσης επιβάλλουν την άμεση αναπλήρωσή τους...
Προστασία των Παιδιών από τον Ήλιο

Προστασία των Παιδιών από τον Ήλιο

Ο ήλιος είναι αναμφισβήτητα απαραίτητος για τη ζωή μας. Ενεργοποιεί τη βιταμίνη D, που είναι απαραίτητη για την απορρόφηση του ασβεστίου. Ο οργανισμός χρησιμοποιεί το ασβέστιο για να δημιουργεί δυνατά οστά. Ελάχιστη έκθεση στον ήλιο είναι ικανή για τη βασ..